Kuvia rakennusajalta
Metropolin laitteiston pohjana on Novell 3.11 -lähiverkko, jonka palvelimena toimii 100MHz Morse Challenger Pentium mikro. Koneessa on 4GB, 4GB ja 2GB Seagate FAST SCSI-2 -levyt jotka ovat kiinni Adaptec AHA-2940 SCSI-ohjaimessa sekä 64MB muistia. Kaikki verkkokortit on valmistanut 3COM. Verkko on toteutettu ohut-ethernet -kaapeleilla ja jaettu kahteen segmenttiin.

Nodekoneet ovat 386/486-tasoisia vanhoja mikroja joista on kelpuutettu käyttöön lähinnä virtalähde, emolevy, mega muistia, verkkokortti sekä korttimodeemimodeemi tai sarjakortti ulkoista Terton 28.8 modeemia varten. Verkkokorteissa on boottirommit joten kovalevyjä tahi levykeasemia ei tarvita. Koko ohjelmisto on serverin levyillä.

E-mail vastaanotetaan ja lähetetään yhdellä 486-SX koneella. Ohjelmistona käytetään ksp-mailia joka keskustelee suoraan muiden mailiservereiden kanssa Internetissä. Yksi kone tarvitaan siirtämään postia purkista pois ja purkkiin päin. Tässä käytetään Netxpress apuohjelmaa.

Uutisryhmät kulkevat samalla tavalla purkin ja Internetin välillä mutta viestejä purkin ja toisen ksp-mail koneen välillä liikuttaa PCBoardin oma uuin- ja uuout ohjelmisto.

Kun vielä yksi kone hoitelee vanhojen viestien poiston purkista sekä muut ajastetut toiminnot kuten tiedostolistausten muodostamisen, tarvitaan kaikkiaan 5 konetta hoitamaan ylläpitotehtäviä.

Unix.mpoli.fi kone on Morsen 486DX2-66 kone 16M muistilla. Koneessa on sisääntulevia telnet-yhteyksiä varten kaksi tavallista sarjaporttia ja 2* AST Fourport 4*RS-232 kortteja. Koneeseen voi siis olla samaan aikaan 10 Telnet-yhteyttä internetistä jotka on ohjattu CO-ohjelmalla sarjaportista ulos ja samanlaiseen nodekoneeseen kuin modeemilinjoillakin on. Käyttöjärjestelmänä on tietysti Caldera Linux.

Lisääntyneen www-liikenteen vuoksi siirsimme eniten käytetyt www-palvelut omaan koneeseen (www.mpoli.fi) joka on 486-120MHz kone 16M muistilla. FTP-palvelut toimivat ftp2.mpoli.fi koneessa, joka on 90MHz Pentium jossa on 2*4.3G ide-levyt softaraid-ajurilla sekd 1G scsi-levy root-levynä. Käyttöjärjestelmänä on luotettava Linuxiin perustuva Caldera Network Desktop 1.0

WWW- ja FTP-palvelimet ovat Internetissä kiinni 10M ethernetillä XGW:n keskustan solmuun josta on 2M yhteys Otaniemeen. Telnet-nodet sijaitsevat eri huoneessa ja yhteys on toteutettu 768K Martis modeemilla sekä Hughes-silloilla. Reitityksiä järjestelee Linux-reititin.